700 MHz-utrymningen - Om tv-utrustningen

Behöver jag köpa ny tv eller digital-tv-box?

Nej, och det spelar heller ingen roll vilket märke eller modell du har på din tv. Om du vill ha specifika betal-kanaler eller se på hdtv, kan du däremot behöva uppgradera din utrustning, så att den klarar att ta emot sändningar i DVB/T2.

Var köper jag en digital-tv-box?

Digital-tv-boxarna finns hos alla radio- och tv-handlarna. Du kan även beställa abonnemang och digital-tv-box via Boxers hemsida

Vad är DVB-T2?

DVB-T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial) är en europeisk standard för marksänd digital-tv. Den senaste generationen av DVB-T kallas DVB-T2 och gör det möjligt att sända fler kanaler i marknätet. För att se kanaler som sänds med DVB-T2 behövs en DVB-T2-box. Det finns också tv-apparater med stöd för DVB-T2.

Vad är HDTV?

HD (High Definition) är en teknik som gör det möjligt att sända tv med högre bildupplösning, vilket ger högre bildkvalitet än det standardupplösta formatet.

Spelar det någon roll hur gammal min tv-antenn är?

En antenn som är yngre än 15-20 år är i regel bra. Kablarna bör vara hela och antennen riktad mot den starkaste sändaren. Om du har en äldre utomhusantenn bör du kontrollera den. Det gäller även antennkablar och anslutningar. Fråga gärna en tv-handlare eller antenninstallatör om råd.