Omvärld

Vi delar gärna med oss av vår kunskap. Här hittar du trendspaningar, rapporter och artiklar om vår omvärld.

Frihet med övervakning?

Fängelser, totalitära stater och dystopier. Kulturellt sett står ordet övervakning i kontrast till vårt kanske vackraste ord: frihet. Vi har låtit tre personer berätta om deras syn på övervakning.

Samråd om tänkbara lösningar för framtida mobila kommunikationslösningar för blåljustjänster

Teracom anser att 700-MHz-bandet är det bästa valet för bredbands-PPDR

Framtidens radiolänk

I en allt mer komplex värld av elektronisk kommunikation har intresset för radiolänk ökat.

Vad är en spof?

Spof betyder ”single point of failure” och avser den svagaste länken i ett givet system. Läs om hur du får koll på dina spofar och hur du kan skydda dig från dem.

Ett svenskt samhällsnät

Allt från räddningsinsatser till allas rätt till lika utbildning ställer allt högre krav på kommunikationslösningar. Hur ska ett samhällsnät utformas för att kunna bemöta dessa nya krav och behov?

WiB @ IBC

At the IBC2016 conference Erik Stare from Teracom presented the Best-Conference-Paper-Award-winning paper about a new system concept for DTT called WiB.

Sju smarta frågor om format

Upplösningsformat, komprimeringsformat och överföringsformat. Det är lätt att gå vilse i den djungel av format för tv och video som kommit senaste åren. Här får du hjälp att hitta rätt.

Klimatet – vad sliter på masten?

Salt luft, åska, is och vinterstormar. De är det som sliter hårdast på masterna och skapar de största utmaningarna för Teracom.

Antennbyte på 200-meters höjd

Ett tv-antennbyte kan låta odramatiskt för gemene man. Men om antennen väger fyra ton och sitter i toppen av en 225 meter hög mast, krävs extraordinära insatser. Följ med på antennbyte i Vedyxa.