Här hittar du de senaste nyheterna

Teracom Samhällsnät vinner önskat frekvenstillstånd

Auktionerna i 3,5 GHz- och 2,3 GHz-banden är avslutade och Post- och Telestyrelsen meddelar att Teracom Samhällsnät är vinnare av samtliga 80 MHz i frekvensutrymmet 2,3 GHz-bandet.

God jul önskar vi på Teracom Samhällsnät

God jul önskar vi på Teracom Samhällsnät.

Teracom Samhällsnät stödjer Musikhjälpen

Även i år skänker Teracom Samhällsnät en gåva till Musikhjälpen. Årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Vi stödjer Cancerfondens Rosa Bandet 2020

Under hela oktober månad färgar vi Kaknästornet rosa för att visa vårt stöd i Cancerfondens viktiga arbete med att besegra cancer.

Under Krisberedskapsveckan lyser Kaknästornet gult och blått

Kaknästornet lyser gult och blått under krisberedskapsveckan den 11-17 maj. Detta för att hylla alla som är med och aktivt bidrar till att hantera den kris Sverige just nu går igenom.

Säkrare videokonferenslösning med Teracom och Tutus data

Teracom och Tutus Data erbjuder en säkrare videkonferenslösning för att bidra till samhällsviktiga aktörers förmåga under pågående pandemi

Teracom stärker sitt mobila kommunikationsnät genom avtal med Ericsson

Teracoms mobila nät opererar i 450 MHz-bandet vilket lämpar sig väl för IoT-lösningar.

Teracom stödjer Musikhjälpen

2019-12-09

Även i år skänker Teracom en gåva till Musikhjälpen. Årets tema är ”Sex är inte ett vapen”.

Rädda barnen fyller 100 år

2019-11-18

Den 19 november firar Rädda Barnen att de fyller 100 år och det uppmärksammar vi genom att färga Kaknästornet rött.

Vi stödjer Cancerfondens Rosa Bandet 2019

Under hela oktober månad färgar vi Kaknästornet rosa för att visa vårt stöd i Cancerfondens viktiga arbete med att besegra cancer.

Nya kanaler i det digitala radionätet

I juli lanseras nya kanaler i digitalradionätet. Detta innebär också att en del lyssnare kan behöva göra en ny kanalsökning på radion.

Ny internutbildning ska höja kompetensen på Teracom

2019-05-29

Teracom satsar på att erbjuda sina anställda ett teknikutvecklingsprogram för att höja kompetensen och fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare.

Tillsammans försvarar vi Sverige och varandra

2020 genomförs en totalförsvarsövning i Sverige – TFÖ 2020. Övningen ska bidra till att öka Sveriges motståndskraft.

Teracom har slutfört förvärvet av Net1

Teracom har idag den 14 mars slutfört förvärvet av den svenska delen av telekomoperatören Net1.

Teracom förvärvar Net1

2019-02-25

Teracom har idag tecknat avtal om att förvärva den svenska delen av telekomoperatören Net1.

Delårsrapport Januari-september 2018

Under årets tredje kvartal har Teracom Group visat ett fortsatt starkt resultat. Hela verksamheten levererar i linje med förväntan.

Teracom Group AB säljer Teracom A/S i Danmark

Det statliga bolaget Teracom Group AB säljer sitt dotterbolag Teracom A/S till pan-europeiska investmentbolaget Agilitas. Affären är ett led i Teracom Groups strategi att renodla verksamheten och foku...

Teracom och Bluecom i utökat samarbete kring trådlöst bredband, Air2Fibre

Teracom har överlåtit rättigheterna till produkten Air2Fibre samt samtliga slutkundsavtal till Bluecom.

Kaknästornet stängt för allmänheten

En av två hissar i Kaknästornet behöver repareras, under den period som reparationen utförs är Kaknästornet stängt för allmänheten.

Ny styrelseordförande i Teracom Group AB

Vid ordinarie bolagsstämma den 23 april valdes Eva Gidlöf till ny styrelseordförande för Teracom Group AB. Samtidigt valdes Försvarsmaktens CIO, generalmajor Fredrik Robertsson, in i styrelsen.

Teracom lämnar KO-marknaden

Teracom säljer samtliga kundavtal inom området kommunikationsoperatörstjänster till Zitius, ett bolag helägt av Telia, och lämnar därmed KO-marknaden under andra hälften av 2018.

Delårsrapport januari-mars 2018

Ljusglimtar och oro under årets första kvartal

Kaknästornet släcks under Earth Hour

2018-03-23

På lördag den 24 mars deltar Teracom i Världsnaturfondens (WWF) Earth Hour och släcker ned Kaknästornet. Var med du också och sätt ljus på klimatfrågan!

Teracom- vill bli utmanade av sina traineer!

Teracoms nystartade traineeprogram för ingenjörer kickade igång i september förra året med Rasmus Ekman och Kristoffer Winberg, vilka valts ut bland mer än 100 sökande.

Vem är Hesa Fredrik?

Sju sekunders kraftigt tutande, 14 sekunders tystnad. Varje gång hoppar man till lite grann innan man hunnit kolla klockan och almanackan, ja just det, det är ju VMA eller Hesa Fredrik

Nytt ersätter det gamla på Olympiafältet

Under sommaren startade bygget av ett nytt TV- och radiotorn för att byta ut det gamla som står alldeles i närheten. Se här hur det gick till när spiran lyftes på den 123 meter höga masten.

När tv-siffrorna når olympiska höjder

OS-grenar har kommit och gått, men tv har länge varit en central del av sportevenemanget. Via Teracoms sändarstationer och marknät sänds signalen ut till hela Sveriges befolkning. Mhz tar en närmre ti...

Nytt torn ersätter det gamla på Olympiafältet

2018-01-24

Under sommaren startade bygget av Teracoms nya torn på Olympiafältet i Helsingborg. Ett nytt tv- och radiotorn började byggas för att byta ut det gamla som står alldeles i närheten.

Bokslutskommuniké Q4

Ett år med ökat fokus Under året har Teracom Group arbetat med att renodla koncernens verksamhet.

Teracom deltar i försvarsövningen Aurora 17

2017-09-22

Torsdagen den 21 september klockan 06:51 ringer pressjourtelefonen: ”Detta är övning Aurora 2017. Det här är från Network operation center. Masten i Vedyxa utanför Uppsala har brutits av. Avbrott för ...

Delårsrapport Q2 2017

Vi ser tillbaka på andra kvartalet med positiva besked om de fortsatta planerna för ett nytt samhällsnät, men med något sämre ekonomiskt utfall än vad vi hade hoppats på.

Födelsedagskalas för Kaknästornet!

I år fyller Kaknästornet 50. Tornet, som invigdes av Olof Palme 1967, har sedan dess varit ett av Stockholms mest kända landmärken och samtidigt utgjort en grundbult i de svenska radio- och tv-utsändn...

Stadsnätet Kramfors Mediateknik AB och Teracom i samarbete kring uppmärksammad teknik för bredbandsutbyggnad i Kramfors kommun

Kramfors Mediateknik AB påbörjar ett större samarbete med Teracom kring ny teknik för luftburet bredband, Air2fibre, med målet att leverera bredband till ett större antal hushåll i Kramfors.

Kaknästornet fyller 50 år

I år fyller Kaknästornet 50. Tornet, som invigdes av Olof Palme 1967, har sedan dess varit ett av Stockholms mest kända landmärken och samtidigt utgjort en grundbult i de svenska radio- och tv-utsändn...

Teracom tecknar samarbetsavtal med 24 Solutions

Teracom och 24 Solutions har tecknat ett flerårigt avtal om inplacering i Teracoms datacenter i Kaknästornet och inleder ett samarbete för att kunna erbjuda tjänster till nya kundsegment.

Måndagen den 27 mars genomförs förändringar i det marksända tv-nätet.

Sabotaget av Häglaredsmasten i Borås

Lyssna på podd-dokumentären om sabotaget av Häglaredsmasten i Borås.

Teracom tecknar avtal med Arbetsförmedlingen

Sedan Teracom började erbjuda Datacenter i sina anläggningar runt om i hela landet har intresset varit stort. Senaste samarbetet är med Arbetsförmedlingen

Einar Mattsson väljer Teracom för öppet fibernät till sina hyresgäster

Teracom blir kommunikationsoperatör för Stockholms största privata bostadsbolag, Einar Mattsson.

Ny högmast utanför Borås

För att garantera att boende runt omkring Borås ska kunna fortsätta ta del av FM-radio och tv via marknätet har Teracom påbörjat arbetet för att bygga en ny mast på samma plats som Häglaredsmasten.

Gripen mastklättare var ej i Teracoms master

Aftonbladet rapporterade på fredag eftermiddag (20 maj) att en man gripits efter att ha klättrat i en mast i Nacka. Teracom vill förtydliga att detta inte skett vid våra master i Nacka.

Frekvensändringar för marksänd tv i Lycksele, Storuman, Åsele och Bjurholm

Tisdagen den 31 maj genomförs förändringar i det marksända tv-nätet. Förändringarna berör dig som tittar på tv med egen antenn och tar emot sändningarna i området, bl a Lycksele och Storuman.

Senaste frågor & svar om masthaveri i Borås/Delsjöfors

Här kan du läsa frågor och svar om vad som har hänt angående masthaveriet i Borås.

Status radio- och tv-sändningar i Borås med omnejd

Status nu för radio- och tv-sändningar i Borås med omnejd efter masthaveriet. Vilka sändningar fungerar? Vad funkar för vem och vad funkar inte för vem? Läs mer om vad som händer nu.

Fortsatt problem för radio och tv i Borås med omnejd

All marksänd radio och tv, både fri-tv-kanaler och hela Boxers utbud, ligger nere. Det gäller tittare/lyssnare som tar sina sändningar från masterna Borås/Dalsjöfors, Borås/Sjöbo, Fritsla, Kinnaströ...

Ny portal för tv-tittare och radiolyssnare

En ny portal för radio och tv-mottagning har lanserats. Här hittar du aktuell driftstatus, kan söka efter radiofrekvenser och tv-mast för bäst mottagning.

Teracom blir kommunikationsoperatör i Överkalix

Från och med april 2016 blir Teracom AB kommunikationsoperatör (KO) i Överkalix

Teracom skriver samarbetsavtal med Mobile Links Europe

Med Kaknästornet som knutpunkt så kan upp- och nedlänkstjänster levereras både till fast anslutna och tillfälliga kunder. Perfekt för produktioner där man eftersträvar hög driftsäkerhet.

Välkommet beslut om ett framtida samhällsnät

Regeringen har fattat beslut om att låta Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap utreda frågan om ett samhällsnät för säker och tillgänglig mobil, ip-baserad kommunikation.