Teracom och Tutus Data erbjuder lösning för digitala möten med behov för högre säkerhet

Teracom och Tutus Data erbjuder en säkrare videkonferenslösning för att bidra till samhällsviktiga aktörers förmåga under pågående pandemi

Hela samhället måste vidta åtgärder för att minska smittspridning. Samtidigt måste samhällsviktiga aktörers verksamhet fortgå. Därför har Teracom och Tutus Data tillsammans skapat en säkrare videokonferenslösning.

-Det är flera av Teracoms och våra kunder som nu fått ett akut behov av att kunna fortsätta bedriva sin verksamhet så gott det går trots den rådande situationen. Den här videokonferenslösningen är lika enkel att använda som den är säker och vi hoppas att den kommer att stödja många organisationer att kunna hålla digitala möten även med mer känsligt och skyddsvärt innehåll, säger Jens Bohlin, VD, Tutus Data.

Drift och support sker helt i Sverige i säkerhetsklassade datorhallar och med svensk säkerhetsprövad personal.

-Säkra kommunikationslösningar är vår grundkompetens och det är självklart för oss att vi måste bidra med det vi kan. Marknaden erbjuder många bra videokonferenslösningar och de fyller en viktig funktion. Men det finns inte så många alternativ för möten med behov av högre säkerhet. Samtidigt är det nu aktörer inom Sveriges totalförsvar verkligen måste fungera. Därför ger Teracom och Tutus sina samhällsviktiga kunder gratis tillgång till verktyget till och med den 1 september, säger Åsa Sundberg, VD och koncernchef,Teracom.

För de som har behov erbjuds även möjlighet till kryptering med Tutus Försvarsmaktsgodkända lösningar samt robust trådlös anslutning med Teracoms trådlösa 450 LTE-nät.

För ytterligare information, kontakta:
Kristina Ekengren, kommunikations- och hållbarhetschef, +46 8 55 54 23 13

Är du intresserad av tjänsten finns mer info på www.tutus.se/en/videokonf

OM TUTUS DATA AB
Tutus utvecklar kryptolösningar för kommunikation där kraven på säkerhet är avgörande. Tutus kunder utgörs av organisationer och företag både inom den offentliga sektorn och det privata näringslivet som har behov av att kunna kommunicera på ett säkert sätt. Tutus Data grundades 1992 och är idag ledande inom certifierade och godkända kryptolösningar.