Teracom tecknar avtal med Internet of Things Sweden AB

Teracom AB blir mast- och siteleverantör till Internet of Things Sweden AB (IoT SWEDEN AB).

IoT SWEDEN AB behövde ett nät med bra täckning över hela Sverige där det fanns plats för deras utrustning. När arbetet är klart kommer IoT SWEDEN AB att ha ett robust och säkert nät att erbjuda sina kunder.

I Teracoms nät kommer IoT SWEDEN AB att finnas på ca 500 strategiskt placerade siter. Där kommer det installeras antenner, kablar, basar, 4G-routrar och annan utrustning för att skapa ett robust och säkert nät för uppkopplade maskiner, fordon och andra saker. Installationerna påbörjas av Teracoms personal under våren och pågår under 2017 och 2018.

- Det är en rolig affär där vi är med och hjälper till med uppbyggnaden av ett IoT-nät, och i förlängningen bidrar det till att skapa smarta lösningar i människors vardag, säger Pär Fredén på Teracom AB

IoT SWEDEN AB är ett Sigfox företag vars affärsidé är precis som begreppet, maskiner och fordon med inbyggda sensorer och processorer kan kopplas samman och på så sätt skapa smarta och hjälpsamma miljöer, varor och tjänster.

Teracom erbjuder tjänster inom radio, tv, förbindelselösningar, samt inplaceringar och service i vår rikstäckande infrastruktur. Teracom AB är ett självklart nav i framtidens kommunikationssamhälle. Företaget bidrar till ett fritt och tryggt samhälle där alla har tillgång till kommunikation, underhållning och information när man vill och behöver – oavsett. Teracom AB sänder ut radio och tv, samt erbjuder robusta och moderna kommunikationslösningar till företag och organisationer.

Teracom AB är en del av Teracom Group. Koncernen består av Teracom AB i Sverige Inoch Teracom A/S i Danmark.